Selecteer een pagina

Je peuter kan nog geen klokkijken, maar je wil hem toch tijdsbesef aanleren? Een slaaptrainer is een heel mooi apparaat die het slaapritme van je kind helpt te ontwikkelen. Daarbij kan het er ook voor zorgen dat jij in het weekend misschien een half uurtje langer kan slapen, win-win toch?

Nou ben ik iemand met ontzettend last van FOBO (say what?! Fear Of Better Options), lees oneindig het internet afstruinen om de beste te zoeken. Er zijn een aantal aspecten waar je op kunt letten zodat je weet dat je de juiste koopt. Ik heb gelet op een aantal categoriën.

Slaaptijdindicator
Dit is eigenlijk waar het allemaal om draait, hoe ziet je peuter dat het nog geen tijd is om op te staan? Er zijn exemplaren die dat laten zien door open of dichte oogjes. Maar het kan ook door middel van licht, of zelfs plaatjes. Licht heb je dan ook nog in 3 kleuren: rood, oranje, groen, of in 2 kleuren: wel of niet.

Tijdinstelling
Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige een belangrijke instelling is. De meeste werken met een tijdstip, je vult in wanneer je peuter mag wakker worden. Er is er ook een die werkt met tijdsduur, als je bijvoorbeeld wilt dat je peuter ‘s middags 2 uurtjes slaapt. Nou is dit natuurlijk ook in te vullen met een simpel rekensommetje… Just saying.

Geluid
Als je de slaaptrainer ook als wekker wilt gebruiken heb je ook geluid nodig. Dit is er in veel varianten, melodieën, natuurgeluiden of liedjes. Soms kun je ook geluid hebben zonder dat het als wekker fungeert, of andersom: je kunt de slaaptrainer alleen gebruiken met liedje. Natuurlijk niet zo handig als je peuter niet persé wakker hoeft te worden…

Nachtlampje
Sommige slaaptrainers kunnen je peuter ook helpen in slaap te komen door middel van een nachtlampje. Soms is de kleur zelf te kiezen, en soms gaat hij ook vanzelf na bijvoorbeeld een half uur uit. Dan is het wel lekker donker in de kamer ‘s nachts.

Alle functies op een rijtje:

PrijsSlaaptijd indicatorTijdinstellingGeluidStroomNachtlampAndere functies

Zazu – Sam
+/- €40Ogen open/dicht en Rood/oranje/groenTijdstip & tijdsduurJa, 3 melodiën als wekker te gebruikenStekker, batterijenJa, timer 15, 15, 30, min

Zazu – Pam
+/- €40 Rood/Oranje/groenTijdstipJa, draadloze speaker. Niet als wekkerDraadloos, oplaadbaarJa, timer 30 minBluetooth speaker

Zazu – Bobby
+/- €30 Ogen open/dichtTijdstipJa, wekkerBatterijenNeeTikkend geluid

Kid’Sleep Classic
+/- €402 plaatjesTijdstipJa, wekkerStekkerJa, blijft aan

Alecto BC-100 Monkey
+/- €35Ogen open/dicht blauw/oranjeTijdstipNeeDraadloos, oplaadbaarJa, blijft aan

Bigben – Akso
+/- €60Licht/onbekendTijdstipJa, natuurgeluiden of melodie als wekkerDraadloos, oplaadbaarJa, blijft aansnooze functie, usb lezer

Nijntje
+/- €50Ogen open/dichtTijdstipJa, nijntje muziekje als wekkerBatterijenNeeZelf de oogjes sluiten

Ik ben uiteindelijk voor Pam gegaan, waarom? Eigenlijk vooral omdat het een pinguïn is… Daarbij hechte ik geen waarde aan tijdsduur of oogjes die open en dicht gaan. Ook heeft deze geen wekker, maar dat is dan weer op te lossen met de draadloze speaker die je kunt koppelen met je telefoon zodat je toch een muziekje kunt opzetten.

Er waren best een aantal negatieve reviews dat het licht snel kapot gaat, dus ik ben heel benieuwd hoe hij bevalt.

Review

Ik heb Pam inmiddels zo’n half jaar en hij bevalt ontzettend goed! Het instellen is even zoeken maar als je dat eenmaal door hebt zet je hem zo aan.

We hebben voor de optie gekozen om hem de hele nacht aan te zetten want als hij dan midden in de nacht wakker werd dan kon hij zien dat de pinguïn op rood stond en dat het nog geen tijd was om op te staan.

Soms gebruiken we ook de bluetooth speaker functie, als hij bijvoorbeeld echt niet kan slapen zet ik een rustig muziekje op, werkt als een tierelier!

Het is wel even opletten met het indrukken van de knopjes. We hadden per ongeluk 2 verkeerde knopjes tegelijk ingedrukt en daardoor ging de nachtlamp functie dus uit na zo’n 15 minuten. Niet erg handig als je peuter daar op vertrouwt en dan elke keer komt vertellen dat de pinguïn uit staat…

Want dat vind ik eigenlijk het enige nadeel, hij is er nu aan gewend. Dus we nemen de pinguïn dan ook mee als we een nachtje ergens anders slapen. Voordeel is wel dat ik bijna zeker weet dat hij ook in zijn kamertje blijft tot de pinguïn op groen staat.

[block id= ‘affiliate’]